Best Conservatory or Orangery Installation

(up to £35,000)

Camel Glass and Joinery


Our client came to us as he wanted to create a space for his wife to sit and enjoy the sea views at the property, that was useable all year around and would bring the outside in. As the client’s wife was in a wheelchair, the main part of the brief was to create a conservatory with level access and to work with their builder to create a space that flowed from the inside, through the conservatory and seamlessly out onto the deck. As part of the design they wanted something that was in keeping with the house and didn’t stand out as a contrast.

Jewel Windows


The customer had an existing timber conservatory which they wanted to update to enable them to use it year-round. The old conservatory wasn't insulated and needed renewing.

The brief was to replace the existing conservatory, replace all the windows and doors, and

install a new warm roof. This was a sizable project, spanning the full width of the customer’s house.

Oz Windows


Complete new conservatory from floor to roof. Timber floating floor with PVCu frames & lightweight wood-framed grey tiled roof.

Radcliffe Glass and Windows


The client had an old uPVC conservatory which was never used because it was too hot in the summer and too cold in the winter, looked tired and became more of a spare room to store items away from the main house. Having done other installations for the client they trusted Radcliffe Glass & Windows to transform their unused space into a feature of their home and within a very tight budget.

Tyneside Home Improvements

The project brief was the construction of a light-filled Hybrid Orangery at the rear of the client's home, seamlessly extending into the garden to create a versatile space for year-round use. The primary objective was to strike a perfect balance between indoor comfort and an outdoor atmosphere. Aesthetic integration was paramount, with careful selection of building materials, particularly bricks that harmonized a cottage garden feel.

The project had a designated budget of £29,500, covering design, materials, and labour costs.